Ko je to imao sreće u kocki u Srbiji i Makedoniji

Februar mesec 2018. godine bio je srećan za jednog Beograđanina i jednog Prilepčanina, koji su pored osvojenih neverovatnih suma ušli u istoriju kocke. Jedan je oborio srpski, a drugi evropski rekord. Njihove priče su neobične, a radost velika.

Krajem drugog meseca ove godine osvojen je najveći dobitak u igrama na slot aparatima u našoj zemlji u istoriji ovakvih igara. Iznos od čak 10 miliona dinara, osvojio je tridesetosmogodišnji Beograđanin. Te večeri je nakon posla svratio da okuša sreću i ne sluteći da će ući u istoriju kockanja. Srećni dobitnik igrao je na Novomatic mašini igru – Lord of the ocean, sa uplaćenim iznosom od svega 200 dinara. Potom je odigrao još pet krugova sa rukom u iznosu od 2.000 dinara, pa je dobio i bonus krugove. Konačno u bonusu su se pojavili svi znakovi Lorda i sreća se osmehnula, sa maksimalnim dobitkom na slot mašini. Inače je redovni igrač slot aparata. Nakon što se euforija stišala, prvo je pozvao brata i roditelje da se pohvali dobitkom, no svi su bili u neverici. Srećnom dobitniku nagrada će poslužiti reši svoje stambeno pitanje, te će od dela novca kupiti stan, i ostaviti podstanarske dane iza sebe.

U isto vreme sreća se osmehnula i četrdesetosmogodišnjem Prilepčaninu koji je u Mozzart kladionici osvojio više od pola miliona evra, što je u odnosu na ulog, najveći osvojeni dobitak u Evropi. Ovaj srećnik je na iznos od svega 15 uloženih evra, osvojio ovu neverovatnu cifru. Na sreću je čekao čak mesec dana, s obzirom da je srećne tikete uplatio krajem januara meseca ove godine. Čekao je, dan za danom zaokruživao, dok nije došao dan za radost. Na ukupno 7 tiketa uplatio je 15 evra, tj. 910 dena. Na kraju utakmica Lige šampiona dobitak je glasio ovako: na 6 tiketa dobio je po 81.000 evra tj. pet miliona dena, što je ukupno oko 490.000 evra. Poslednji tiket je doneo više od 75.000 evra odnosno 4.632.342 dena. Kad se sve sabere ukupni iznos glasi 565.000 evra. Po njegovim rečima imao je dobar osećaj i znao je da će se morati desiti dobitak, i da je isti čekao čak godinu i po dana.

Prilepčanin je ovom prilikom našao novog heroja, to je golman Mančestera Davida De Heu. Već se njegov dres našao uramljen u dnevnoj sobi. Odlučujući su bili mečevi Mančester Junajted – Sevilja, bilo je potrebno da igraju nerešeno – 0:0, i da na utakmici Šahtior – Roma ne bude manje od 2 i ne više od 5 golova. Rezultat te utakmice na kraju je glasio 2:1. Da je u pitanju srećnik u kocki govori i podatak da je kao stalni igrač na velike sume tokom 2017. godine osvojio iznos od čak 25.000 evra, u istoj kladionici – Mozzartu. A tajna njegovog uspešnog kockanje je u bonusima, racionalnoj igra bez navijanja, hladne glave, praćenje i analiza rezultata i statistike susreta.

Izgleda da su za veliki dobitak, sudeći po savetima ova dva srećnika, potrebni upornost, strpljenje i naravno sreća. A plan kako da se potroši novac nikada nije teško napraviti. Srećnim dobitnicima čestitamo, a Vi ako vas zasvrbi levi dlan, posetite neki od kazina. Možda je došao i Vaš srećan dan, jer nikad se ne zna. Srećno!